Ingrediënten:
Voor de BBQ Saus:
1 el kokosolie
1 witte ui, fijngehakt
1 el Zwarte knoflookpasta ( 2 a 3 teentjes zwarte knoflook plat maken met een mespunt of vork)
1 tl knoflookpoeder
2 tls gerookte paprika
1 tl chipotle vlokken
1 ½ cup kokossuiker
¾ cup whisky
1 cup vuur geroosterde tomaten (Rao’s)
1 eetlepel tamari of sojasaus
½ cup appelciderazijn + 3 eetlepels
1 el melasse
2 tls zeezout
Voor de sandwichvulling:
1 el kokosolie
2 witte uien, dun gesneden
4 cup gesneden champignons
Voor de sla:
½ rode kool, versnipperd
1 kop gesnipperde spruitjes (optioneel)
Sap van 1 citroen
Zout & peper naar smaak
Om de broodjes te maken:
4 hamburgerbroodjes
1 gesneden avocado
Bereiding:
Voor de zwarte knoflook BBQ Saus:
Verwarm de kokosolie in een sauspan.
Voeg de ui toe en bak tot de ui doorschijnend is.
Voeg de zwarte knoflookpasta, knoflookpoeder, gerookte paprika en chipotelflakes toe. Bak voorzichtig gedurende 2 minuten.
Voeg de kokossuiker, whisky, geplette tomaat, tamari, appelciderazijn, melasse en zeezout toe.
Breng aan de kook en kook gedurende 30 minuten op zeer laag vuur.
Breng op smaak met meer zout en azijn.
Maakt ongeveer 1 liter.
Voor de sandwichvulling:
Verwarm de kokosolie in een grote koekenpan. Voeg de ui toe en bak gedurende 10 minuten op laag vuur of langer tot ze gekarameliseerd is.
Voeg de champignons toe en kook 5 minuten met de uien.
Voeg zoveel BBQ- saus toe als gewenst aan de vulling.
Voor de sla, gooi de dun gesneden kool en geschilde spruitjes samen met citroensap in een bowl en breng op smaak met zout & peper.
Rooster het brood. Voeg wat van de sandwichvulling en sla toe.
Top af met gesneden avocado..
Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door
Stichting Iedereen een maaltijd
Aan de Coppeliaschouw 18
2726 JA Zoetermeer
In het Woonhart.
Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar