ingrediënten
Voor de kipmarinade:
1 lb. kipfilet gesneden in repen van ½-inch
3 el. olijfolie
1 el. citroensap
1 el. rode wijnazijn
1 theelepel paprika
1 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel. zout
1/2 theelepel. peper
Voor de Tzatziki-saus:
1 middelgrote komkommer
1 kopje Griekse yoghurt
1 el. extra vergine olijfolie
1 el. citroensap
2 el. gehakte verse dille
1 middelgrote teentje knoflook geperst of gehakt
¼ theelepel zout
Voor de Gyro:
Pita brood
Geraspte ijsbergsla
Gesneden Tomaten
Gesneden Komkommers
Gesneden UI
Feta kaas
Instructions
1.Marineer de kip.
Doe de kip in een middelgrote kom en voeg alle marinade-ingrediënten toe.
Meng het goed, dek af met plasticfolie en marineer minimaal 2 uur, bij voorkeur een nacht.
2.Maak de tzatziki.
Rasp de komkommer en pers de overtollige vloeistof eruit met je handen.
Gooi de vloeistof weg. Plaats de komkommer in een mengkom met de rest van de tzatziki-ingrediënten en meng goed.
3.Kook de kip.
Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
Voeg de plakjes kip toe en bak ongeveer 4-5 minuten aan elke kant, totdat ze gaar zijn. Snijd de kip in dunne reepjes.
4.Maak de Gyro! Warm het pitabroodje op (in de oven of magnetron).
Voeg een beetje geraspte sla, tomaat, komkommer, ui en kip toe.
Besprenkel met een royale hoeveelheid tzatziki en feta, indien gewenst.
Vouw de gyro * dubbel en serveer.
Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door
Stichting Iedereen een maaltijd
Aan de Coppeliaschouw 18
2726 JA Zoetermeer
In het Woonhart.
Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar