Ingredienten:
Voor een flinke pan stoofvlees (invriezen is mogelijk)
1 kg (liefst biologische) runderriblappen
1 theelepel salie of fijngehakte verse salie
4 uien
2 tenen knoflook gepeld en in plakjes
4 plakken ontbijtkoek
6 kruidnagels
2 theelepels gedroogde tijm of fijngehakte verse tijm
3 laurierbladeren
6 eetlepels appelazijn en wat extra
3 wortels, schoongemaakt en in plakjes
4 tomaten
200 ml rode wijn
1 eetlepel appelstroop
Roomboter (klont van circa 20 gram)
Olijfolie
Zout
Peper
Bereidingswijze:
Laat de runderriblappen op temperatuur komen.
Snijd de riblappen in kleine blokjes en bestrooi ze met zout en peper.
Pak een andere snijplank en pel en snijd de uien in ringen van circa 1 cm dikte.
Snijd de wortels en knoflook in plakjes.
Snijd de tomaten in parten. Pak een braadpan.
Zet deze op hoog vuur en voeg de boter en een scheut olijfolie toe en laat de boter smelten.
Doe het vlees in de braadpan en bak de blokjes in enkele minuten goudbruin.
Zet het vuur laag.
Voeg de groenten toe aan het vlees.
Voeg ook de salie, tijm, kruidnagels en de laurierbladeren toe.
Voeg als laatste de wijn en appelazijn toe.
Doe de deksel op de pan en laat het vlees circa 3 a 5 uur sudderen of totdat het heerlijk mals en zacht is.
Check tussentijds.
Wordt het te droog in de pan? Voeg dan nog wat water toe.
Voeg, als het vlees lekker draderig en mals is de appelstroop en ontbijtkoek toe en roer goed door.
Te dik? Klein beetje water toevoegen.
Te dun? Gewoon wat laten inkoken.
Breng op smaak met zout, verse peper en eventueel nog wat appelazijn.
Verwijder de laurierbladen en de kruidnagels.
Serveer bij vers gebakken friet en een flinke dosis groenten.
Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door
Stichting Iedereen een maaltijd
https://www.iedereeneenmaaltijd.nl
Aan de Coppeliaschouw 18
2726 JA Zoetermeer
In het Woonhart.
Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar