Ingrediënten
Voor 6 croissants:
Kant-en-klaar deeg voor 6 medium croissantjes
1 ei, losgeklopt
6 plakjes ontbijtspek, iets dikker gesneden
6 theelepels stroop + extra om te dippen
bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
Snijd de plakjes croissantdeeg los op de naden.
Leg de plakjes met de korte kant naar je toe en bestrijk ze met een theelepel stroop.
Leg een plakje ontbijtspek in de lengte op het deeg. Rol op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de croissants met spek en stroop met wat van het losgeklopte ei en schuif de plaat in de oven.
Bak ze in 10 tot 15 minuten gaar en goudbruin.
Dip de croissants eventueel nog in wat extra stroop als je dat lekker vindt.
Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door
Stichting Iedereen een maaltijd
Aan de Coppeliaschouw 18
2726 JA Zoetermeer
In het Woonhart.
Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar