Ingrediënten
– 1 losgeklopt ei
– een bol mozzarella
– verse basilicumblaadjes
– 1 grote of 2 kleine tomaten
– een blik croissantdeeg voor zes stuks
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de tomaten in halve plakjes,
de bol mozzarella in ongeveer even grote plakjes en scheur grote
basilicumblaadjes eventueel een keer door.
2. Haal het deeg uit het blikje en snijd de croissants zoals aangegeven.
3. Beleg de brede kant van de driehoek met de plakjes mozzarella, tomaat
en wat blaadjes basilicum en rol de plak deeg op. Voorzichtig, want de inhoud
kan er makkelijk uitvallen. Wanneer je de croissants hebt gerold, kun je dat
heel makkelijk weer een beetje terugduwen, mocht dat nodig zijn.
4. Bestrijk de croissants met het losgeklopte ei en bak ze in het midden van
de oven. Het duurt zo’n 10 tot 14 minuten tot ze goudbruin zijn. Een minuut of
vijf laten afkoelen, warm zijn ze het lekkerst!
Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door
Stichting Iedereen een maaltijd
Aan de Coppeliaschouw 18
2726 JA Zoetermeer
In het Woonhart.
Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar