Ingredienten
voor 2 personen
2 broodjes naar keuze
250 gram champignons in plakjes
2 uien in halve ringen
1 teen knoflook uitgeperst
1 koffielepel sambal
150 gram fricandeau (van de belegafdeling)
vloeibare margarine om in te bakken
Ingredienten voor de pindasaus
2 eetlepels pindakaas
ca. 100 ml heet water
1 theelepel sambal
1 mespunt kerriepoeder
1 mespunt knoflookpoeder
1 eetlepel ketchup
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel bruine basterdsuiker (witte suiker mag evt ook)
Maak de pindasaus door de pindakaas in het water op te lossen.
Roer hier 2 eetlepels ketjap doorheen, 1 theelepl sambal, 1 eetlepel ketchup, 1 mespunt kerriepoeder, 1 mespunt knoflookpoeder en 1 eetlepel bruine suiker.
Roer dit goed door met een garde.
Zet het even apart zodra het klaar is.
Bak de champignons in een scheutje vloeibare margarine tot ze bruin zijn en zet ze dan apart zodat je de uien kan bakken.
Verhit opnieuw een klein scheutje vloeibare margarine in de pan, zodra het bruin wordt doe je een koffielepel sambal erbij en roer dit door de boter.
Voeg hier de uien bij en bak deze op een middelhoog vuur.
Laat de uien nog zo’n 8 minuten op een laag vuur gaar worden.
Voeg dan de champignons en de uitgeperste knoflook bij en zet het vuur iets hoger.
Voeg nu de plakjes fricandeau bij en bak deze mee.
Verdeel dit over de 2 broodjes en doe hier 1 flinke juslepel pindasaus overheen.
Eet smakelijk!
Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door
Stichting Iedereen een maaltijd
https://www.iedereeneenmaaltijd.nl
Aan de Coppeliaschouw 18
2726 JA Zoetermeer
In het Woonhart.
Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar