Ingredienten:
500 gram Kipfilet
500 gram Speklappen
12 eetlepels Ketjap manis
2 teentjes Knoflook
1 theelepel Kerriepoeder
2 theelepels Trassi
2 theelepels Sambal
200 ml Ketjap manis
2 eetlepels Bruine suiker
2 stuks Sjalotten
3 teentjes Knoflook
1 koffielepel Sambal
6 stuks Broodjes
bereidingswijze:
01.Snij de kipfilet en de speklappen in kleine blokjes en doe ze elk in een aparte schaal.
Voeg in beide schalen 6 eetlepels ketjap, 1 fijngeperst teentje knoflook, 1/2 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel trassi (poeder of pasta) en 1 theelepel sambal.
Meng goed door elkaar en zet afgedekt in de koelkast voor minimaal een uur (mag ook een hele dag of nacht).
02.Maak de ketjapsaus door de sjalotten en de knoflook fijn te snijden en kort te bakken in wat olie.
Voeg hier de 200 ml ketjap bij en de sambal en bruine suiker.
Zet het vuur laag en blijf zachtjes roeren ca. 1 minuut.
Laat de saus afkoelen en bewaar in de koelkast.
03.Zodra je de saté gaat bereiden verhit de olijfolie in de pan en bak hierin de kipsaté en in een andere pan de speksaté rondom bruin en gaar.
04.In bovenstaande tekst staat de linkg naar de zalige pindasaus.
Snij de broodjes open en vul deze met de saté.
Verdeel er 1 eetlepel ketjapsaus over en een sauslepel pindasaus.
Eet smakelijk!
Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door
Stichting Iedereen een maaltijd
Aan de Coppeliaschouw 18
2726 JA Zoetermeer
In het Woonhart.
Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar