broodje pepernoot

Ingredienten:\"\"

150 gram pepernoten

50 gram boter

2 rollen bladerdeeg

100 gram bruine basterd suiker

Glazuur:

50 gram poedersuiker

2 el water

Bereiding:

1.Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2.Doe de pepernoten in een afsluitbare zak, zorg dat alle lucht eruit is en
sla er met een deegroller op. Doe dit tot alle pepernoten klein zijn, een paar
grotere stukjes maakt niet uit.

3.Smelt de boter door het in een bakje in de magnetron te doen voor 20-30
seconden.

4.Rol 1 rol bladerdeeg uit, besmeer het met de helft van de boter, verdeel de
helft van de suiker en de verkruimelde pepernoten over het hele vlak. Laat aan
1 van de lange kanten een reep leeg.

5.Rol het bladerdeeg op en zorg daarbij dat de kant met de ‘lege’ reep van je
af ligt.

6.Herhaal dit met de andere rol bladerdeeg.

7.Snij nu alle twee de rollen in ongeveer 12-14 stukken. Zet deze ‘rechtop’ in
de ovenschaal.

8.Bak de rollen 35-40 minuten in de oven.

9.Haal de schaal uit de oven en laat iets afkoelen.

10.Maak ondertussen het glazuur: Doe de poedersuiker en het water in een bakje
en roer rustig door, zodat er een papje ontstaat.

Besprenkel de pepernoot broodjes met het glazuur en als je wilt kan je ook nog
wat pepernoten voor garnering toevoegen.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

https://www.iedereeneenmaaltijd.nl

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

[email protected]

\"\"

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *