Broodje Bal

\"\"Ingredienten:
\"\"

300 gr gehakt
1 ei
3 eetlepels paneermeel
1 theelepel gemalen gember (djahe)
1 eetlepel ketjap
Handje sla
½ komkommer
2 eetlepels gebakken uitjes
2 bosuien
3 broodjes

Satésaus:

3 eetlepels pindakaas
2 eetlepels sojasaus
1 theelepel sambal
1 eetlepel basterdsuiker
125 ml kokosmelk

Bereiding

Meng het gehakt met het ei, gember en ketjap. Voeg het paneermeel toe tot er
een stevig mengsel ontstaat. Draai er 3 mooie ballen van. Bak deze in een pan
met een beetje boter of margarine, eerst op wat hoger vuur en daarna op lager
vuur om ze te laten garen. In totaal ca. 20 minuten. Maak ondertussen de
pindasaus. Verwarm de kokosmelk en de basterdsuiker in een pannetje en roer
zachtjes door totdat de suiker opgelost is. Voeg beetje bij beetje de pindakaas
toe totdat deze helemaal is opgenomen in de saus.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *