Wat je nodig hebt voor 6 broodjes
– 500gr bakkeljauw
– 2 uien
– 4 teentjes knoflook
– 2 tomaten
– zonnebloemolie
– zwarte peper
– 1 klein Surinaams maggiblokje
– 2tl tomatenpuree
– sap van 1/2 citroen
– 4 takjes selderij
– 6 Surinaamse puntbroodjes
– om te serveren: sambal en zuur van komkommer.
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 35 minuten
Wachttijd: 10 minuten
Om de bakkeljauw te ontzouten kook je de stukken 15 minuten zachtjes in water.
Spoel daarna af onder koud water en pluis de bakkeljauw fijn. Spoel dit weer goed, knijp een beetje uit met je handen en laat staan.
Snipper de ui en de knoflook helemaal fijn.
Een hakmolentje is hier handig voor.
Snijd de tomaten in blokjes. Verwarm een flinke scheut zonnebloemolie in een hapjespan.
Fruit hierin de ui en knoflook zachtjes een paar minuten.
Strooi er een snufje zwarte peper over en roer het maggiblokje erdoor.
De tomatenpuree kan er nu ook bij,
bak dit 1 minuut mee en schep de tomatenblokjes erdoor.
Wederom 1 minuut meebakken.
Nu komt de bakkeljauw erbij,
goed mengen en een minuut of 2 bakken. Schenk er daarna een kopje water bij en knijp een halve citroen erboven uit.
Roeren, deksel op de pan en op laag vuur een minuut of 10 laten stoven.
Proef tussentijds even en voeg eventueel nog wat extra citroensap toe naar smaak.
In de tussentijd hak je de selderij helemaal fijn.
Snijd de puntbroodjes door in de lengte en grill de binnenkanten even in een grillpan of in de oven.
Op het laatste moment roer je de selderij erdoor.
Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door
Stichting Iedereen een maaltijd
Aan de Coppeliaschouw 18
2726 JA Zoetermeer
In het Woonhart.
Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar