Brabantse worstenbroodjes

Aantal personen: 16

\"\"

Ingredienten

 

– 2 eieren
– 2 el paneermeel
– 1/2 tl nootmuskaat
– 1 el grove mosterd
– bloem om te bestuiven
– 400 g gehakt half-om-half
– mespunt gemalen kruidnagel
– 1 pak mix voor witbrood (450 g)

Bereidingswijze:

1. Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Dek af met vershoudfolie en laat 30 min.
rijzen.
2. Meng het gehakt met 1 ei, het paneermeel, de
nootmuskaat, kruidnagel, mosterd en peper en zout.

3. Voeg als het gehakt te vochtig is nog wat paneermeel
toe.
4. Maak 16 worstjes van ongeveer 12 cm lang.
5. Kneed het deeg goed en verdeel het in 16 porties.
Rol ze uit op een met bloem bestoven werkblad tot
rechthoeken van 10 x 12 cm. Rol in iedere rechthoek in
de lengte een worstje en druk het deeg stevig dicht.
6. Laat de broodjes 15 min. met de naad naar beneden
onder een schone theedoek rijzen.
7. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
8. Klop het andere ei los. Leg de worstenbroodjes met
de naad naar beneden op een met bakpapier beklede
bakplaat en bestrijk met het losgeklopte ei.
9. Bak de broodjes in de oven in ca. 25 min. gaar en
lichtbruin.
10. Serveer lauwwarm.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

[email protected]

\"\"

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *