Ingrediënten
300 g gesneden soepgroenten
600 g krieltjes
4 plakjes ontbijtspek, in repen gesneden
1 tl paprikapoeder
1 tl Italiaanse kruiden
6 eieren
Handje geraspte kaas
Olijfolie
Zout en peper
Bereiding
1.Verhit de koekenpan met wat olie en bak de soepgroenten beetgaar. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de groenten op een bord en veeg de pan schoon met een stukje keukenpapier.
2.Verhit de koekenpan opnieuw met wat olijfolie en bak de krieltjes op middelhoog vuur goudbruin.
Breng de krieltjes op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
Voeg het ontbijtspek toe als de krieltjes bijna gaar zijn en bak even mee, totdat het spek uitgebakken is.
3.Voeg de soepgroenten weer toe en roer alles door elkaar.
Klop de eieren lichtjes los (niet te hard of te lang kloppen) en breng op smaak met de Italiaanse kruiden en zout en peper.
Schenk het eimengsel over de krieltjes en bestrooi met de geraspte kaas.
4.Doe de deksel op de pan en laat de omelet op laag vuur rustig stollen.
Serveer de boerenomelet met een groene salade.
Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door
Stichting Iedereen een maaltijd
Aan de Coppeliaschouw 18
2726 JA Zoetermeer
In het Woonhart.
Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar