Ingredienten:
• 400 gr kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
• 100 gr quinoa
• zout
• 3 middelgrote rode bieten (300 gr)
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 middelgrote ui, fijngesneden
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 2 eetlepels appelazijn
• 2-4 eetlepels fijngehakte peterselie
• schil van 1/2 een middelgrote citroen
• sap van 1 middelgrote citroen
• 1 groot ei
• 50 gr havervlokken
• olijfolie
• 6 broodjes, gehalveerd en geroosterd
• mosterd, mayonaise, avocado, dun gesneden rode ui, spruiten, of andere toppings naar keuze
Bereidingswijze:
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gekookte bietjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui voor 5-10 minuten.
Voeg de knoflook, bietjes en zout toe. Schep om en dek de pan af.
Kook voor 5-10 minuten. Roer af en toe. Haal de pan van het vuur en blus af met de appelazijn.
Doe de kikkererwten, quinoa en het bietenmengsel in een kom en pureer het geheel grof met een aardappelstamper.
Roer de peterselie, citroenschil, citroensap, ei, havervlokken en zout erdoor.
Verdeel het kikkererwten-bietenmengsel in 6 porties en maak hier 6 mooie burgers van.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de burgers aan beide zijden goudbruin in 2-3 minuten.
Snij de broodjes horizontaal doormidden en bestrijk de onderkant met mosterd en mayonaise.
Leg de burger erbovenop en garneer met avocado, rode ui en spruiten.
Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door
Stichting Iedereen een maaltijd
Aan de Coppeliaschouw 18
2726 JA Zoetermeer
In het Woonhart.
Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar