Amsterdamse broodjes

Ingrediënten\"\"

– 1 ei
– zout
– peper
– 2 tomaten
– ½ komkommer
– 5 plakken ham
– 5 plakken kaas
– 3 el zure room
– 1 tl grofgemalen peper
– 1 pak Koopmans Bladerdeeg
– 200 g kaas (Goudse/Edammer, evt.geraspt)

Bereidingswijze

Oventemperatuur :
Elektrische oven: 200°C
Heteluchtoven: 180°C
Gasoven: stand 4/5

Verwarm de oven voor. Laat de plakjes bladerdeeg ca. 10 minuten ontdooien.

Meng de geraspte kaas met de room en de grofgemalen peper.

Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat.

Bestrijk deze met geklopt ei en verdeel het kaasmengsel over de 10 plakken.

Bak dit in de oven.

Snijd de komkommer en tomaten in dunne plakjes en bestrooi deze met peper.

Snijd de plakken ham en kaas diagonaal doormidden.

Snijd na het bakken de plakken bladerdeeg horizontaal open en doe hier als
bij een sandwich ham, kaas, komkommer en tomaat tussen.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

[email protected]

\"\"

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *