Ingrediënten:
4 plakken bladerdeeg
2 aardappelen, geschild en grof geraspt (op de hand of in een foodprocessor)
1 kleine ui, heel fijn gesneden
4 plakken cheddar kaas, in kleine stukjes (die uit plastic kunnen prima hiervoor)
4 plakken gerookt ontbijtspek, uitgebakken
1 eetlepel creme fraiche
1/2 theelepel zout
1 theelepel vers gemalen zwarte peper
4 kleine eieren
bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
Leg de plakjes bladerdeeg op een vel bakpapier op een bakplaat
Snij van de plakjes bladerdeeg een randje af en plak dit met water op het plakje bladerdeeg.
Vouw de uiteinden om op de hoekjes.
Prik met een vork de bodem van het bladerdeeg een paar keer in
Meng in een bakje de aardappel rasp, fijngesneden ui, cheddar, creme fraiche, zout en peper door elkaar
Leg een plakje gebakken ontbijtspek op het bladerdeeg
Verdeel het aardappel-kaas-ui mengsel over de 4 plakjes bladerdeeg
Maak in elk bergje aardappel-kaas-ui mengsel een holletje waar straks het ei in kan.
Schuif de bakplaat met de bladerdeeg plakjes in de voorverwarmde oven
Bak het bladerdeeg 25 minuten
Haal het bakblik eruit en breek in ieder kuiltje 1 ei.
Maal er eventueel nog iets peper over.
Het eiwit kan wat weglopen, dit is niet erg.
Schuif het bakblik weer de oven in en bak nog 8 tot 10 minuten, afhankelijk of je een harde of een zachte dooier wilt
Serveer ze warm of lauw
Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door
Stichting Iedereen een maaltijd
Aan de Coppeliaschouw 18
2726 JA Zoetermeer
In het Woonhart.
Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar