INGREDIËNTEN
8 (2.5 cm-dikke) plakjes stokbrood
3 eetlepels ongezouten boter, verdeeld
4 grote eieren
1/4 kopje volle melk
1 eetlepel gehakte verse bieslook
1/8 theelepel verse zwarte peper
3/4 kop gepureerde avocado
1 kop in blokjes gesneden tomaten
bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Smelt 2 eetlepels boter(bijv in een kopje in heet water) en bestrijk hiermee beide kanten van elk stuk stokbrood.
Leg de sneetjes brood op een bakplaat en bak 5 minuten, draai ze om en bak nog eens 3 tot 5 minuten tot ze geroosterd zijn.
Haal het brood uit de oven en leg het opzij.
Klop de eieren, melk, bieslook en peper in een middelgrote kom.
Verhit een middelgrote anti-aanbak op middelhoog vuur.
Doe de resterende 1 eetlepel boter in de pan en giet de eieren zodra de boter gesmolten is in de pan.
bak de eieren onder voortdurend roeren goudbruin
Verspreid een portie van de gepureerde avocado aan één kant van elke sneetje geroosterd brood.
Bedek de avocado met de roerei en garneer met de in blokjes gesneden tomaten.
Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door
Stichting Iedereen een maaltijd
Aan de Coppeliaschouw 18
2726 JA Zoetermeer
In het Woonhart.
Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar