Pizza calzone

Ingrediënten 2 personen\"\"

2 stuks
Benodigdheden

Basisdeeg: 250 g bloem-20 g gist-1,25 dl water-zout-4 eetlepels olijfolie of kant-en klaar deeg.
Vulling: 2 tomaten-100 g gekookte hamblokjes-150 g mozzarella-150 g ricotta-2 eieren-30 g geraspte parmezaanse kaas-peper-zout-4 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Maak het gistdeeg (zie recept pizza bolognese).
Maak de vulling.
Pel en ontpit de tomaten. Snijd de mozzarella in blokjes.
Druk de ricotta door een zeef en meng met eieren, hamblokjes, tomatenblokjes, mozzarella, tijm, peper, zout en parmezaanse kaas.
Kneed het deeg nog eens door en verdeel in twee.
Rol elke deeghelft uit tot een ronde deeglap.
Beleg de helft van elke deeglap met de vulling en laat 2 cm van de deegrand vrij.
Plooi de vrije deeglap over de vulling en druk de randen stevig aan.
Bestrijk de bovenkant met olie.
Plaats de 2 calzones in een voorverwarmde oven bij 220C gedurende 25 min.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

[email protected]

 

\"\"

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *